Billetter
Laster Hendelser
Aasmund Nordstoga

Kirkekonsert: Aasmund Nordstoga, Åsmund Reistad, Gro Kjelleberg Solli og Øystein Sandbukt med Kor:z

fredag 30. august 2019 kl. 19:00 - 20:30

kr 350

Billetter

Kirkerommet og folkemusikk er en storslått kombinasjon vi aldri blir lei. Vi er derfor meget glade for å kunne invitere til en spennende konsertproduksjon med noen av Norges aller beste folkemusikere.

Aasmund Nordstoga & Åsmund Reistad

Kveldens hovedartistt er Aasmund Nordstoga. Aasmund er visesongar og gardbrukar, og bror av Odd.
Han har blitt nominert til Spelemannspris to gonger, den fyrste for debutplata «Ein visefugg», og den andre for albumet «12 dagar i jola».

Aasmund hentar repertoaret sitt på heimebane. Gamle viser blir friska opp att med nye arrangement eller ny melodi, med god hjelp av nære musikkvener. Visene har gjerne ein god historie, eller ei god dose livsvisdom. Den siste soloplata, Guten, inneheld i sin heilskap tekster av diktaren Aasmund Olavsson Vinje, der ein kan seie at Aasmund, med svært god hjelp av bror Odd, har blåsi nytt liv i nokon av Vinjes beste dikt.

Når han spiller konserter tek han helst med seg gitarist Åsmund Reistad som fast fylgje, det gjør han denne fredagen i kyrkja. Som regel vil publikum få servert både alvor og skjemt. Uhøgtidleg og laus snipp, men med ei seriøs tilnærming til stoffet, kan kanskje vera ein god karakteristikk av ein konsert med Aasmund.

Åsmund Reistad er en meget dyktig gitarist som spiller i en rekke ulike ensembler. Han blir se i ulike konstellasjoner under festivalen.

Folkesong på ny

Kor:z er et blandakor fra Stavangerregionen med ca 35 medlemmer. Dirigent er Inger Vagle. Koret har holdt på i 25 år og har bl.a. medvirket på fire cd-er med Ragnar Bjerkreim. De har hatt en rekke konsertsamarbeid med bl. a Ole Paus, Kjetil Bjørnstad, Frode Fjellheim

«Folkesong på ny» er tittelen på Kor:z sitt siste musikalske prosjekt med folketoner fra Nordmøre og Rogaland. Øystein Sandbukt har arrangert og tilrettelagt musikken for kor, band og solist. Solist  er Gro Kjelleberg Solli.

Musikere: Øystein Sandbukt, gitar, Svein Åke Bjerga, piano, Magnus Rød Haugland, kontrabass og Knut Egil Kristiansen, perkusjon.

Artist/artister: