Billetter
Laster Hendelser
Emilia Amper

Åpningskonsert: Emilia Amper trio + support Josie Duncan & Pablo Lafuente

torsdag 29. august 2019 kl. 19:30 - 21:30

kr 350

Billetter

Velkommen til årets åpningskonsert på Farsund kino.

Emilia Amper er en av Sveriges mest ettertraktede folkemusikere, hun er nominert til svensk og amerikansk Grammy,  norsk Grammy-vinner. Hun har blitt kåret til årets musiker under Swedish Folk & World Music Awards, hun er verdensmester på nøkkelharpen, og vinneren av Den nordiske komponistens pris NPU-prisen.

I sin musikk kombinerer Emilia Amper en dyp kunnskap og kjærlighet til svenske og nordiske tradisjoner med en grenseløs og åpen holdning til nøkkelharpens muligheter. Med sin karisma, virtuositet og energi beveger hun seg lett over stilistiske grenser og berører mennesker i både små og store arenaer over hele verden.

Emilia Amper spiller i mange ulike festninger i hele Norden og har mange norske samarbeidspartnere blant annet Ragnhild Furubotten, Frode Hatili og har spilt med Trondeimsolistene.  Til Farsund i august kommer Emilia Amper med sin trio Anders Löfberg, perkusjon  og Dan Svensson på cello.

Hun er også en populær lærer i Sverige og utlandet, gir workshops i nøkkelharpa og svensk folkemusikk og lærer regelmessig på Royal College of Music i Stockholm.

To år er gått siden Josie Duncan and Pablo Lafuente vant BBC-kåringen “Folk Awards”. En spanjol, en skotte, én gitar og én stemme er den enkle suksessoppskriften til de unge musikerne. Josie synger like godt på engelsk som på de to skotske språkene gaelisk og scots. Tekstene løftes frem av Pablos dynamiske og følsomme gitarspill. Duoen serverer en variert meny: Her er flere hundre år gamle ballader, gaelisk sang (Puirt A Beul), arbeiderviser og noe egenprodusert materiale.

Etter de slo seg sammen i 2016 ble Josie og Pablo raskt blant Skottlands mest etterspurte folkemusikere.

Artist/artister: