BilletterSkip to content
Saltfishforty, Copyright Sean Purser

Saltfishforty

Douglas Montgomery (fele, fiolin) og Brian Cromarty (sang, gitar, mandolin),utgjør duoen “Saltfishforty”. De kommer fra Orknøyene og er krumtapper i folkemusikken der, men har trofaste fans langt utenfor Skottlands grenser.

«Saltfishfortys» musikk er dypt forankret i tradisjonsmusikken på Orknøyene, men samtidig er lydbildet rått og rikt med innslag av amerikansk og øst-Europeisk folkemusikk, ispedd en dose heavy metal. Om duoens spesielle navn, sier de at det kan være etter godseieren som alltid hadde salt fisk til ettermiddagsteen, og trengte en «forty» (= 40 fluid ounces av maltbrennevin) etterpå, eller fordi de salter musikken sin litt.

Douglas og Brian møttes på barneskolen, og holdt kontakten gjennom ulike band i hele oppveksten. I 2002 dannet de formelt duoen «Saltfishforty», etter å ha vært de eneste to i bandet som møtte opp på en spillejobb. De bestemte seg for å spille likevel, og lage så mye bråk som de klarte… og sånn har de fortsatt, ifølge dem selv.

Gjennom årene har de gledet publikum på mange ulike festivaler: Celtic Connections, Cambridge, HebCelt, Shetland, Lorient in Brittany og Canada’s Celtic Colours, i tillegg til turnéer i USA og Europa.

Duoens femte album, «Bere», ble sluppet i 2017, til strålende kritikker. Det ble nominert til årets album i MG Alba Scots Trad Music Awards.

Saltfishforty har stått på vår ønskeliste kjempelenge, og endelig kommer de til Farsund og Norge!!! Vi opplevde dem live i februar,  en sen fredagskveld, det var energi, humor, fart og dans – publikum var i ekstase! Folkemusikk blir aldri det samme igjen etter at du har opplevd Saltfishforty! 

 

 

 

Andre artister 2019

Aasmund Nordstoga

Aasmund Nordstoga

Åsmund Reistad

Åsmund Reistad

Birger Mistereggen

Birger Mistereggen

Bjørn Oksnes

Bjørn Oksnes

Emilia Amper trio

Emilia Amper

FullSet

FullSet

Gro Kjelleberg Solli & Øystein Sandbukt

Gro og Øystein duo. Foto: Marius Beck Dahle

Gro Kjelleberg Solli, Øystein Sandbukt og Kor:Z

KorZ

Johanne Flottorp

johanne-flottorp-foto-heidi-furre

Josie Duncan & Pablo Lafuente

Josie Duncan & Pablo Lafuente

Jutullaget

jutullaget-foto-knut-utler

Lista Trekkspillklubb

Lista trekkspillklubb,18.03.19

Mairearad Green & Anna Massie

Jottacloud

Pigernes fornøjelse

Pigernes fornøjelse 2018 -2

Ryan Young & Jenn Butterworth

Ryan Young

The Highlanders

The Highlanders 2019

Vegar Vårdal

Vegar Vårdal

Wenche I Eikeland og Arne Rislaa

Wenche og Arne m Hans Olav 2019 -2