Artist 2018Ingen kategori

Villniss er tilbake ved havet!

Mange av våre publikummere trekker frem Villniss-forestillingen i 2014 som et av høydepunktene i festivalens snart tjueårige historie. Vel, her kommer gode nyheter: Villniss vender tilbake!

Sist gang tok utøverene oss med på en spektakulær og magisk reise som inneholdt fantastisk lyssetting, flott dans, overraskende vannskikjøring, vakker sang fra en liten robåt, en felespiller som spilte mens han gikk under vann, og dødsing fra 10-meteren. Mange stod med åpen munn i alle de litt over 20 minuttene forestillingen varte.

I år har vi invitert Villniss-medlemmene Andreas Ljones og Silje Onstad Hålien tilbake til Farsund, og de har med seg Ulf Arne Johannessen, Torkjell Børsheim, Silje Opstad og Birger Mistereggen i årets forestilling. Årets utgave, som tar utgangspunkt i forrige forestilling men utvikler seg videre, finner sted på intet ringere sted enn Badehuset.

Skoleelever i Farsund kommune og Vest-Agder fylkeskommune får også tilbud om forestillingen gjennom Den kulturelle skolesekken, og kan se dem på dagtid torsdag og fredag. Kl. 21 på fredagen kommer selve finalen, der hele Badehuset og området rundt tas i bruk. Under Villniss ved havet får vi også med Sam Kelly duo fra England som deltar, etter sist å ha gjestet festivalen i 2016. Og etterpå? Etterpå går vi inn på Motorbåtforeningen med en uformell konsert med dans i kjelleren.

Villniss ved havet blir en utstilling av selve grunnideen bak Nordsjøfestivalen – å feire musikken som har røttene rundt Nordsjøen. Både dansen og musikken er tilstede, det tradisjonelle, men også det moderne. Du skal komme tett på folkemusikken, og folkemusikken skal komme tett på steder der den ellers ikke ville blitt hørt.

Dette blir rått, råkult og fantastisk gøy!