Artist 2018Ingen kategoriNordsjøfestivalen 2018

Vegar Vårdal

Vegar Vårdal har en energi og et tonespråk som tar folkemusikken på alvor, for her er det plass til improvisasjon, leik, rytmikk og dialektale ulikheter. Som Patrik synes Vegar det er viktig å jobbe innenfor flere genre, men alltid med folkemusikken som base. I 2015 var han med på det norske bidraget på Veneziabiennalen med Camille Norment Trio, og i 2016 spelte han på bestillingsverk av samtidskomponistene Frode Haltli og Martin Ødegaard. Han har i mange år jobbet med jazzpianist Mikhail Alperin, og i de senere år har dette med folkemusikalsk improvisasjon blitt utviklet mer i samspell med Åsmund Reistad. Vegar har vært musiker på plater med Hekla Stålstrenger og Ole Paus. Nå jobber han med et barokk-prosjekt med bl.a. Øyonn Groven Myhren, i gruppa Barokk Boreal.

Vegar er daglig leder av kulturproduksjonsfirmaet Kultivator AS, og har ansvaret for feleopplæringen på landslinja i folkemusikk på Vinstra vgs. Han er også lærer i fele på Norges Musikkhøgskole og Griegakademiet i Bergen/ Ole Bull-Akademiet. Han fikk i 2016 statens kunstnerstipend for å jobbe videre med ulike måter å presentere folkemusikken på.

Vegar har deltatt på Nordsjøfestivalen flere ganger og er en mye brukt kursholder. I år deltar han  og Birger Mistereggen på frokostcruiset på Adella og på Nordsjøkonserten.