Artist 2017

Symbio

Symbio er en svensk duo på dreielire og trekkspill, de gav Ann Helen en gåsehud opplevelse på Folkelarm i 2016.

Symbio ble kåret til årets beste artister ved den Svenske Folk & World Music Awards 2016. Med sin sterke tilstedeværelse på scenen, og en magisk kombinasjon av dreielire og trekkspill, opptrer duoen på en måte som du aldri har sett eller hørt før- De tar sitt publikum med på en rørende og drømmende musikalsk reise. Gjennom et lekent, energisk og tett samspill Symbio skaper ny musikk med et varmt uttrykk. De fleste verkene er egenkomponerte, og de ønsker å skape formidle for oss den musikalske verden som de selv er berørt av. Under konsertene deres vil du oppleve både alvor og glede. Symbio forteller personlige og levende historier om musikken de fremfører.

De to musikerne i Symbio er utdannet ved Royal College of Music i Stockholm og Sibeliusakademiet i Helsinki. Symbio ble opprettet i 2012 og i 2015 duoen fikk stipend for ensembler fra Det kongelige svenske Akademiet for musikk. I oktober 2016 ga de ut sitt debutalbum Phoresy og deres andre album vil bli utgitt i løpet av våren 2018.
– Symbio er et prosjekt som er svært nær våre hjerter. Vi er opptatt av musikken vi lager sammen. Vi håper og tror at musikken vår vil berøre både arrangører og publikum.

Symbio består av Johannes Geworkian – Hellman på dreielire og Larsemil Öjeberget på trekkspill

Lær mer: http://www.symbiomusic.com
Se og lytt: http://www.symbiomusic.com/videos/