Artist 2017Ingen kategori

Sanden – Nygårds – Carr

Sandén, Nygårds & Carr er etablerte folkemusikere med mange års erfaring på scenen,  også innen film og teatermusikk.Musikken kan beskrives som en blanding av tradisjonelle svensk folkemusikk tydelig påvirket av keltisk musikk. «Sluttresultatet er ganske vakkert og lidenskapelig, samtidig full av energi og kraft.» Musikken er virkelig innbydende, vakker og stemningsskapende.

Sofia Sandén (vokal, fiolin, bratsj da’more) Tolker sanger ømt og følsomt. Hennes klare stemme, formidlingsevne og musikalitet gjør at de mest kompliserte passasjer høres enkelt og opplagt ut.

Anders Nygårds (fiolin, bratsj, mandolin) Er rikspelman, og har et solid fundament i tradisjonen, han er en nysgjerrig og allsidig musiker / komponist som har jobbet med artister som Lars Winnerbäck og Magnus Uggla, og komponert teater- og filmmusikk.

Ian Carr (gitar) Er en gitarist med et unik sound som skaper fantastiske rytmer og intrikate melodier, en slags Celtic ny wave i Dalamiljøet i Sverige. Han har spilt med det svensk – norske folkemusikkbandet SWAP, og den britiske folkemusikeren Kate Rusby.

På det nye albumet «Natt blir til dag» , har trioen utviklet sitt sound, en unik samhandling rundt deres eget repertoar. Platen tar dem tilbake til røttene, men er også frigjørende gjennom nyskrevne tekster og melodier, blant annet i samarbeid med skuespiller og tekstforfatter Sofia Rönnegård.

Lær mere på: Nettsiden Dalakollektivet