Rose

Bergenseren Gabriel Fliflet kommer til Nordsjøfestivalen med sitt nyeste verk Rose.

I dette verket har Fliflet tatt for seg en av verdens mest elskede sangpoeter – nemlig skotten Robert Burns. Gabriel Fliflet har også tidligere laget vakker musikk til verk av kjente diktere, blant annet til Festspillene i Bergen i 2010 der han samarbeidet med Jon Fosse. Denne gangen er Robert Burns dikt fra slutten av 1700-tallet gjendiktet til norsk av Johannes Gjerdeåker, og den skotske nasjonalpoetens tekster er ikledd melodier sterkt preget av norsk folkemusikk.

Verket har fått navnet Rose etter A red, red rose – den mest kjente sangen til Burns ved siden av Auld Lang Syne.

Trekkspill-virtuosen Fliflet er kjent for å hente musikalske inspirasjoner fra alle himmelstrøk, så i tillegg til de før nevnte norske klanger kan vi nok forvente et lite tonalt besøk fra både her og der – han liker selv å beskrive stilen sin som ”Melodiøs, men uventet”. Gabriel Fliflet har også tidligere vært å se på festivalen, da som del av den uforutsigbare duoen Fliflet/Hamre(som forresten også kommer igjen til årets festival!).

Til å fremføre verket Rose har Gabriel Fliflet fått med seg superfolkemusikerne Anders Røine og Kirsten Bråten Berg, som blant annet bringer med seg klangen av munnharpe, langeleik og fele, i tillegg til Bergs nydelige sangstemme. Ingen tvil om at dette blir en helt spesiell konsertopplevelse!

 

Farsund kirke – Fredag

Festivalkro – Lørdag