Ingen kategoriNordsjøfestivalen 2016

Okra Playground(FI)

turmio promo
Okra Playground
har sitt opphav i Helsinki, Finland. Bandet ble formet i 2010 og er satt sammen av seks energiske musikere med bakgrunn fra både folkemusikk og rytmisk musikk. Musikken kan best beskrives som frisk, eksotisk og med en nesten hypnotisk beat. Klangen av urgamle finske folkemusikkinstrumenter som kantele og jouhikko(stråkharpe) smelter sammen med moderne instrumenter og lydbilder og former komplekse og besnærende lydlandskaper. Musikkens røtter er særdeles jordnære og ur-finske, med grener som sprer seg ut over verdensmusikkens fjerneste strender.

 

«The band’s debut album. Turmio, is a surprising and engaging piece of world music.» (Glue at Rosvot)

 

Okra Playground slapp sitt første album i oktober 2015, og dette har blitt varmt mottatt både av publikum og kritikere. Albumet ble kåret blant de 10 beste fra 2015 av den Helsinki-baserte bloggeren Glue at Rosvot, og av det spanske radioprogrammet O Recanto do Corcovada. 
Bandet har spilt på flere store festivaler i Finland, blant annet Kaustinen Folk Music Festival, og den Helsinki-baserte festivalen Art Goes Kapakka. I 2016 skal de blandt annet spille på Haapavesi Folk Music Festival, før de kommer til Nordsjøfestivalen.

 

Bandets besetning er:Okranotsoiso
Päivi Hirvonen: vokal, fele, jouhikko
Maija Kauhanen: vokal, kantele
Essi Muikku: vokal, kantele
Sami Kujala: el-bass
Veikko Muikku: trekkspill og tangenter
Tatu Viitala: perkusjon

 

Brygghuset -Fredag

Festivalkro – Lørdag