Mischa Macpherson

Mischa Macpherson, 22, er en drivende dyktig folkesanger fra Isle of Lewis i de ytre Hebridene. Mischa har vokst opp i et sterkt folkemusikkmiljø, og snakker flytende gælisk, som også er det språket hun fremfører det meste av musikken sin på.

Dette er imidlertid ingen hindring for at også et norsk publikum skal få en flott konsertopplevelse; Mischa er en god historieforteller og forteller gjerne litt om sangene før hun synger dem i tillegg til at de vare, vakre melodiene og den krystallklare stemmen forteller sin egen historie, uavhengig av språk.

Mischa Macpherson har, sin unge alder til tross, allerede vunnet flere priser for sin vakre og krystallklare stemme, blant annet BBC2 sin ”young folk award”. Mischa framfører sine tradisjonelle gæliske sanger med en kraft, kreativitet og inderlighet som bare kan finnes i en med sterke, sikre røtter.

Under Nordsjøfestivalen får vi høre Mischa i mange settinger, både solo og med sin prisvinnende trio, og til konserten på fredag i Farsund kirke har hun virkelig slått på stortromma og tatt med seg et helt band bestående av fire personer i tillegg til henne selv. Vi i festivalen gleder oss spesielt til å oppleve perkusjonisten Signy Jakobsdottir, som på en usedvanlig vakker måte evner å skape en magisk atmosfære rundt Mischas sang.

Lunsjkonsert rederiet –torsdag

Farsund kirke –Fredag

Nordsjøkonserten -Lørdag

Loshavn Bedehus -søndag

http://www.mischamacpherson.com