Ingen kategori

Lankum

Lankum er en kvartett fra Dublin, Irland som kombinerer karakteristiske vokalharmonier med arrangementer med sekkepipe, concertina, russisk trekkspill, fele og gitar.

Repertoaret spenner fra humoristiske «dublinske» gatesanger, klassiske ballader, tradisjonelle irske og amerikanske dansemelodier, og selvskrevet materiell. 

Bandet het tidligere «Lynched» (Lynsjet på norsk) men ønsket ikke lengre å assosieres  med navnet på grunn av de uunngåelige konsekvensene som det har i forhold til handlinger av rasistisk vold. Deres nye navn kommer fra balladen ‘False Lankum’, som synges av den irske John Reilly Jr.

Bandet ble formet som en eksperimentell psykedelisk punk-duoen av brødrene Ian og Daragh Lynch på begynnelsen av 2000-tallet. Gruppen har gått gjennom ulike inkarnasjoner og deltatt i en rekke musikalske prosjekter, inkludert opptak for filmmusikk og TV-dokumentarer. Den nåværende formatet imidlertid anses av alle fire medlemmer til å være den mest fokusert, produktiv og musikalsk spennende  til dags dato.

Styremedlemmene i festivalen har siden de så Lynched på Celtic Connection i Glasgow for flere år siden ønsket seg kvartetten til Nordsjøfestivalen. I år passet det!