Artist 2018Nordsjøfestivalen 2018Nyheter

Julietnorth til Nordsjøfestivalen

Eivind Hansen Photography

Julietnorth, med felespiller Julie Alapnes i spissen, gjør det stort om dagen og høster strålende kritikker for debutalbumet som ble sluppet i februar 2018. Etter å ha vekket oppmerksomhet med konserter på Folk Spot under Tønderfestivalen og på Folkelarm, går nå Julietnorth en fin festivalsommer i møte og kommer til Nordsjøfestivalen i år. Julie Alapnes har gjestet festivalen som student ved Raulandakademiet og vi er stolte av å kunne hente henne tilbake som profesjonell artist.

Gruppa består av Julie Alapnes på fele og vokal, Petter Carlsen på barytongitar og vokal, Halvard Rundberg på trøorgel og gitarer og Aleksander Kostopoulos på trommer. Bandet har turnert over det ganske land siden 2014, da Julie inviterte musikerne med seg for å danne et nytt band. Supergruppa fra nord har sammen skapt et energisk, kjølig og friskt sound hvor nordnorsk folkemusikk og Julies egenskrevne låter møter drivende trommer, rocka barytongitar og drømmende vokal. De vakre og finurlige slåttene trives i dette filmatiske landskapet, hvor karakteristisk felespill og trøorgelet Leon utgjør en viktig grunnstamme.
«Dette er sterkt. Gripende. Varmt. Dette er midnattssola og mørketida tvunnet inn i hverandre. Dette er musikk som får deg til å ville løpe rett ut i nysnøen, naken, for å lage snøengler. I neste øyeblikk, en gammel venn du ikke har snakket med på lenge, som du får lyst til å ringe. Bare fordi.» -Sanne Mathiassen, forfatter.»…melankoli i den ene låta, før det svinger noe så inni hampen i den neste. Det hele låter ekte og ærlig, jordnært og avsindig vakkert»
– Bernard Hienerwadel, Altaposten
«Julietnorth er en artist for fremtiden!» – Svein Andersen, Aftenposten