Artist 2018ArtisterNordsjøfestivalen 2018

Hvem er Talisk?

Bandet som kommer til Nordsjøfesten er blant de raskest stigende stjernene på den britiske folkemusikkscenen de siste årene. Siden oppstarten i 2015 har de gått fra suksess til suksess og vunnet en rekke priser. Vi  kan jo nevne MG Alba Scots Trad Music Awards’ Folk Band Of The Year 2017 og BBC Radio 2 Folk Awards’ Young Folk Award 2015. Og hva med nominasjonen til BBC Radio 2 Folk Awards’ Horizon Award 2017?

Talisk ble dannet av concetinaspilleren Mohsen Amini og felespiller Hayley Keenan, og med seg har de Graeme Armstrong på gitar. Alle musikerne er topputøvere på hvert sitt instrument og har vunnet en rekke priser. De er alle energiske, dyktige og fulle av energi på scenen. Mohsen Amini i spissen er en ettertraktet concertinaspiller som turnerer og spiller med flere band i Skottland og England. Han er den første musikeren som noen gang har blitt nominert til ‘Instrumentalist of the Year’ av MG Alba Trad Awards og ‘Musician of the Year’  av BBC Radio 2 Folk Awards, og har også vunnet ‘Young Traditional Musician of the Year’ .

Talisk spiller folkemusikk i et forrykende tempo, med en moderne vri, men de tar oss også med ned i de roligere melodiene. I kombinasjon med Julietnorth er det en underdrivelse å si at vi gleder oss ekstremt mye til årets Nordsjøfest.

One thought on “Hvem er Talisk?

Comments are closed.