Artist 2017Ingen kategori

Habadekuk

Kraftige horn, hard fiolin og fengende rytmer kjennetegner Habadekuk – et ungt og spretten åtte-manns band som skyter folkemusikk godt inn i det 21. århundre!

Bandet har blitt en garantist for energiske og intense konserter og har allerede imponert publikum i Danmark, Polen, Sverige, Norge og Finland. I Danmark, har de bl.a. spilt på Odense Folk Festival, Spot Festival, dansk Music Award Folk og Pumpehuset.

Den kraftfulle blandingen av salsa, jazz og folkemusikk gir et nytt liv til gamle legendariske spillemenns danselåter. Repertoaret omfatter både nye sanger og tradisjonell musikk fra slike eksotiske steder som Thy, Fanø, Læsø, Zealand og Bornholm. Utgangspunktet for Habdekuks repetoiret er tradisjonelle melodier spilt av bl.a. E Tinusser, Karl Skaarup, Viggo Post, Evald Thomsen og Frederik Iversen og bandet bringer tradisjonen videre der de slapp. Habadekuk: Navnet kommer fra en vanlig Fanø – melodi.

Habadekuk vant «danske Folk Album» i den danske Music Award Folk 2011 for debutalbumet «Hopsadaddy». Ved samme anledning fikk fiolinisten Kristian Bugge prisen som «Dansk Folke Artist». Tilbake i 2009 vant de også Nordisk Mesterskap i folkemusikk – Nord ’09. Kristian Bugge vant igjen prisen som årets folkemusiker i 2016, og under festivalen opptrer han i ulike settinger med sine musikk kollegaer fra hele Norden.

Gruppen er en mangfoldig blanding av musikere fra alle hjørner av den danske musikkscenen. Alle profesjonelle til fingerspissene og med sans for en fart, dans og moro. Vi gleder oss til de kommer til Farsund og at de skal få Eilert Sundt hallen til å svinge lørdags kveld! 

Lær mer: http://habadekuk.dk
Lytt: https://soundcloud.com/habadekuk