FOLK på Backes

FOLK på Backes – Konsert med Agderfolk

Agderfolk
Velkommen til FOLK på Backes – Nordsjøfestivalens nye konsertserie hvor vi inviterer til konsert og noget attåt på Backes Bu i Farsund. Første konsert ut er konsert med Agderfolk 4. april.

Velkommen til forestillingen Agderfolk, med den folkelige tradisjonen fra Vest-Agder i høysete. Her vil du få høre både sanger, slåtter og fortellinger fra ditt nærområde, og det fremført av artister som brenner for å formidle denne rike folketradisjonen. Vokalisten erLinn Andrea Fuglseth, som mange kjenner fra Trio Mediæval. Åsmund Reistad har tatt med seg både gitar og mandola, og har lang fartstid blant annet i samspill med Åsmund Nordstoga. Per Jostein Aarsand er omreisende forteller, og gjør for tiden stor suksess med fortellinger om Carl Fredriksens Transport fra krigens dager. Vegar Vårdal tar med seg fele og hardingfele og har sammen med faren sin Dag Vårdal vært en av de som virkelig har jobbet med formidlingen av folkemusikken i Vest-Agder de siste 20 årene. Vegar er også en fast gjest på Nordsjøfestivalen, og fikk i fjor sommer den store hederen å bli utnevnt som æresmedlem av festivalen. 

Agderfolk har også gitt ut en plate, som heter Østfolk, med folkemusikk og fra Østfold. De har turnert land og strand siden 2012, og har gjort mye konserter for «Den Kulturelle Skolesekken». Nå har de vært på alle barneskoler i Vest-Agder, og da skulle det bare mangle at de ikke skulle ha noen kveldskonserter for alle andre også.

Velkommen til en spennende, imponerende, rå, vemodig, artig og hyggelig stund på Backes torsdag 04.04 kl. 19.30.

Kjøp dine billetter her!

Agderfolk er:
Vägar Vårdal, fele og hardingfele
Linn Andrea Fuglseth, vokal
Åsmund Reistad, mandola og gitar
Per Jostein Aarsand, forteller