(Norsk) Konsert med VRANG i kulturbokhandelen

Sorry, this entry is only available in %norwegian%. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Folkemusikkscena er en konsertserie Nordjøfestivalen arrangerer utenom festivalen i august. I vår hadde vi to konserter på Brygghuset, i høst er vi så heldige å samarbeide med Farsund Libris, den fantastiske kulturbokhandelen vår på Torvet. Den første konserten går av stabelen 6. oktober kl. 19.00 med gruppen VRANG fra Oslo. Dette er en herlig trio med stor formidlerglede og stor musikalsk variasjon.

VRANG finner impulser i folkemusikktradisjoner i Norge og utlandet. Det musikalske materialet spenner fra tradisjonelle slåtter til egne komposisjoner. Med hardingfele/fele, sang, lyre og mandolin flettes de ulike impulsene sammen til et kreativt og spennende musikalsk uttrykk. -Et lydbilde preget av fengende og varierte folkemusikalske rytmer, melodikk og intensitet. Musikken er resultatet av et intenst samspill med improvisasjon, kommunikasjon og spilleglede i fokus. De uttrykker følelser og sinnsstemninger som pirrer en nerve hos lytteren. VRANG bruker tid. Hver enkelt tone har stor betydning og den enkeltes personlige uttrykk og estetiske idealer har en viktig plass i helheten. VRANG er tre folkemusikere fra Oslo-området. Medlemmene har en bachelorgrad i utøvende folkemusikk fra Norges Musikkhøyskole. De har også bakgrunn fra studier i dans, teater og filosofi.

VRANG er:
Jon Hjellum Brodal – hardingfele, fele og vokal
Tuva Færden – hardingfele, fele, lyre og vokal
Maja Gravermoen Toresen – hardingfele, fele, mandolin, vokal

Litt historie:
For mer enn 10 år tilbake reiste Bærum Spellemannslag på et eventyr til den islandske sildefestivalen i
byen Siglufjörður. Det var her deres musikalske reise begynte. Ildsjelen og daværende mentor i Bærum Spellemannslag, Hallvard Kvåle, foreslo at de kunne ha et musikalsk innslag på en av konsertene. Det klaffet og VRANG ble til. Siden har det blitt en spennende reise for alle tre. VRANG kom ut med sin debutplate “SæterSoul” mars 2017 utgitt av plateselskapet Kirkelig Kulturverksted. -Et resultat av mange års utforskning der de har eltet og knadd sitt uttrykk til en helhet de er fornøyde med.

KJØP BILLETTER HER

Folkemusikkscena i Farsund er støttet av Norsk kulturråd og Musikkutstyrsrsordningen