FOLK på Backes

(Norsk) FOLK på Backes – konsert med Andy Irvine

Sorry, this entry is only available in %norwegian%. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Velkommen til FOLK på Backes, vår nye og intime konsertserie på sjarmerende Backes Bu. På Backes kommer du som publikum tett på artistene og vi vil gi deg konsert og “någe attåt” Noen ganger blir det konsert og dans, noen ganger konsert og foredrag – kanskje blir det også fokus på tradisjonsmat. Alt kan skje på Backes. Neste event ut er konsert med den irske legenden; Andy Irvine. Irvine er på en sjelden Norgesturne og stopper innom Farsund og Backes Bu. Du vil ikke gå glipp av dette

ANDY IRVINE
Er en av de største og mens anerkjente irske sangerne som finnes! Hans stemme er unik og en av de få som kan tituleres”truly great ones”  en stemme som  tar deg med til hjerte og  Irlands sjel. Han har blitt hyllet som “en tradisjon i seg selv” og har en en helt egen plass i tradisjonsmusikkens “Hall of fame”.

Musikeren, sangeren og låtskriveren, Andy har klart å opprettholde sin svært individuelle stil og dyktige formidlingsevne gjennom hele sin over 50 årige karriere. Andy har vært frontfigur i legendariske band som Sweeney’s Men i midten av 60-tallet, og høstet enorm suksess med Planxty på 70-tallet, og senere Patrick Street, Mozaik, LAPD og nylig Usher’s Island. Andy har vært en pioner og et ikon for tradisjonell musikk og musikere.

Som en soloartist fyller Andy rollen som den arketypiske trubaduren og gir publikum en konsert som viser en musiker med en livsstil som reflekterer hans livslange idol , Woody Guthrie.

For å sitere noen britiske medier:

“Often copied, never equalled”, his repertoire consists of Irish traditional songs, dexterous Balkan dances and a compelling canon of his own self-penned songs.” (The Irish Times)

One of the great musicians of the Irish folk scene” –  Robin Denselow (The Guardian)

The ultimate troubadour, still infused with the spirit of Woody Guthrie, telling real stories of real people”  –  Colin Irwin (fRoots)

The incomparable majesty of the man and his music”  –  (fRoots)

Andy Irvine- bouzouki, mandolin, munnspill og sang

Konsert søndag 5. mai kl 19:30, billettpris kr 150;-

Kjøp dine billetter her!