Ingen kategori

Damen byr på frokost til fyren…

… og det er ikke hvilken som helst dame vi snakker om: Adella er 155 år gammel, og opprinnelig fra Ålesund. Hun har vært Farsunds øyensten siden 1971, da skipsreder Glastads kone under en bryggesleng forelsket seg i skuta som var på besøk. Siden den gang har skipet blitt restaurert, har vært med på historiske skuespill og bryllup, og 1. september klokken halv ti tar hun med seg festivalgjengere på frokostcruise ut til et annet stykke farsundshistorie.

Søndre Katland fyr er litt yngre enn Adella, og et legendarisk værutsatt sted som har stått gjennom 140 år med storm, bølger, styrtregn og innendørs oversvømmelse (!). Det var vært avbemannet siden 1948, men før den tiden var nok Farsunds modigste mennesker fyrvokteren og familien hans. Nå er det nytt liv her: foreningen Venner av Søndre Katland har satt igang en restaureringsprosess. Den jubilerer på samme helg som festivalen foregår, og derfor er det jo ikke annet enn helt naturlig å få til en felles feiring.

Både Adella og Katland er hjørnesteiner i det maritime farsundske, og vi elsker at vi nå får kombinert begge deler med festivalen. Fra sentrum blir du tatt med ut i skjærgården, du får servert god mat og musikk fra Birger Mistereggen, Vegar Vårdal og Salt House, og du får en runde rundt fyren på skjæret før turen går tilbake til fastlandet igjen.

Og nevnte vi at værmeldingen i skrivende stund (bank i bordet) er strålende?

Det er ingen garanti for at dette er noe som skjer igjen, så her er det bare å kaste seg rundt etter billetter!