Ingen kategori

Årets åpningskonsert med Susanne Lundeng

Vi er superglade for å annonsere hovedartist for årets åpningskonsert, Susanne Lundeng!

Bodødialekten er melodisk og uttrykksfull, og det samme gjelder bodøværingen Susanne Lundeng. Grunnet i tradisjoner fra vår nordligste landsdel har hun trollbundet lyttere i nær tre tiår. Med fele og stemme som hovedinstrumenter maner hun frem et melankolsk og vakkert, men også vilt og energisk lydbilde som minner oss om en kyst der været er like voldsomt som naturen, og der tanker og sinn ofte er det som varmer. Musikken til Susanne har blitt godt tatt imot, blitt belønnet med Spellemannspris og lovord fra kjennere, og hennes siste album «Det va nære på» har blitt belønnet med femmere på terningene fra et samlet anmelderkorps. Vi siterer i fleng:

Aftenposten: «Dette er blitt Lundengs stille triumf (…) det er noe sterkt personlig ved denne musikken, de brå kastene kombinert med varheten, poesien og sangen underbygger hverandre.»

Avisa Nordland: «Susanne synger med følelse og nærhet, og i det smakfullt produserte lydbildet finnes alt fra intenst felespill og uvante lydeffekter til perkusjon og et utall tangentklanger. »

Folkemusikk.no: «Det er med andre ord sterke stemningsskifter på denne produksjonen. Som vanlig klinger fela til Lundeng flott, med en tydelig musikalsk signatur som går som en rød tråd gjennom platen. Men det er veldig hyggelig å oppleve at hun også synger svært godt, med en måte å bruke stemmen på som griper tak i oss.»

Sammen med Susanne spiller Are Simonsen og Bjørn Andor Drage eller Nils-Olav Johansen. Vi gleder oss til å se dem i Farsund under årets åpningskonsert i Eilert Sundt-hallen, der de spiller sammen med Catriona McKay og Chris Stout!

KJØP BILLETT HER!